Veelgestelde vragen

Bij Diamond Clear zijn we ook graag helder en transparant in onze communicatie. U treft hier enkele veelgestelde vragen aan en met onze algemene voorwaarden willen we verassingen voorkomen en inzicht geven in onze manier van werken. Zijn er onduidelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 033 – 7370453 of stuur een bericht naar info@diamondclear.nl.

Wat is puur water?

Het kraanwater zoals dat bij iedereen door de leidingen stroomt bevat, hoewel gezuiverd, nog steeds vele zouten en mineralen. Voorbeelden hiervan zijn kalk, chloor en fluor. Het pure water nodig voor de telescoop bewassing wordt verkregen door een proces dat omgekeerde osmose heet. Hierbij wordt het gewone water door een semi-permeabel (halfdoorlatend) membraan geperst. De zouten en mineralen blijven bij dit proces voor 98% in het membraan hangen, terwijl het puur verkregen water kan worden opgevangen klaar voor gebruik. Als we op microniveau naar de wereld gaan kijken, kan gesteld worden dat alles uit moleculen is opgebouwd. Deze moleculen bestaan weer uit atomen welke vaak niet met het blote oog kan worden waargenomen. Puur water H2O bestaat uit moleculen die zijn opgebouwd uit twee waterstofatomen (H) en zuustofatoom (O). Hierbij hebben de waterstofatomen een positieve lading, terwijl het zuurstofatoom negatief geladen is. Water is tot slot ioniseerbaar.

Wat is osmosewater?

Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en is water in zijn puurste vorm. Het is namelijk vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Osmosewater is om die reden erg puur en laat daarom geen strepen of vlekken achter.

Hoe werkt osmose telescoopbewassing

Met deze techniek wordt van gewoon leidingwater gedemineraliseerd water gemaakt door gebruik te maken van speciale filters die volgens het principe van omgekeerde osmose werken. Hierdoor blijft er 100% puur water over dat ontdaan is van alle onzuiverheden. Dit zuivere water neemt alle vuil volledig op van de ramen en omlijsting. Tevens is deze vorm van reinigen 100% milieuvriendelijk aangezien er geen zeep en detergenten worden gebruikt. Het resultaat zijn zeer schone ramen zonder strepen.

Wat zijn de voordelen van telescoop glasbewassing

De voordelen van telescoop glasbewassing zijn:

 • Geen valgevaar.
 • Perfect inzetbaar op glas, gevelbeplating, kozijnen, gevelreclame en zonnepanelen.
 • Iedere gewenste plek bereikbaar, zonder zware hulpmiddelen.
 • Geen verplaatsing nodig zoals met een hoogwerker.
 • Tot 15 meter mogelijk zonder beperkingen.
 • Vanaf het voertuig werkplekken tot 100 meter bereikbaar.
 • Werkt streep- en vlekloos.
 • Milieuvriendelijk.
Wat zijn de voordelen van ons osmose-systeem bij de reiniging van zonnepanelen?

De voordelen van ons osmose-systeem ten opzichte van andere methodes zijn:

 • Uw panelen presteren optimaal door een goede reiniging zonder chemicaliën.
 • Door het osmosewater vermijden we detergenten en wordt uw regenwater niet vervuild.
 • Geen beschadiging aan uw panelen d.m.v. zachte borstels en Arbo verantwoord.
Ruim 15 jaar ervaring actief in de regio
Opgeleid en betrokken schoonmaakpersoneel
Wij houden van persoonlijk contact
Wij werken uitsluitend met milieuvriendelijke producten

Wat onze klanten zeggen

Als VVE bestuurders hebben wij Diamond Clear gevraagd de schoonmaakwerkzaamheden voor onze flat te doen. De bewoners zijn allemaal zeer tevreden. Kortom, een aanrader voor uitstekende service.

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop alles netjes wordt gedaan en hebben eigenlijk nooit klachten. Ga zo door met jullie bedrijf!!!

Is dit het begin van een sprankelende relatie?